HTML

Fletchett íjász blogja

Tippek trükkök mindenkinek, egy Magyar íjász élete képekben és írásban Angliából.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.12.16. 13:19 Fletchett

MAITLAND PROJECT

Vannak ugye a nagy gyártók mindenhol reklámozott íjai (Mathews, Hoyt, PSE, Bowtech), amikkel bárki pillanatok alatt úgy tud lőni mint a szponzorált versenyzők (remélem senki nem veszi be nekik ezt a maszlagot), vannak kis cégek kevésbé népszerű, de mégis nagyon jó minőségű termékei (Elite,Athens, Rytera, Strothers) és végül vannak jó ötletek amik soha nem valósulnak meg, vagy elvesznek valami fiók mélyén, esetleg egy prototípus porosodik valahol egy garázs mélyén.

Nehéz betörni a piacra, de nem teljesen reménytelen.Már régóta figyelemmel kísérem egy dizájner szárnypóbálgatásait, úgy tűnik végre a project megvalósul 2010 –re. Ha jók az értesüléseim akkor már a viszonteladói hálózatot építi a cég az USA –ban.

Hogy mitől érdekes az íj?

Van néhány érdekes megoldás az íjon ami mindenképpen említést érdemel.

Ricsi: 0044

 

A középrész anyaga a szokásos 7075-T6 aluminium, de az alakja eltér a hagyományos csigás íjakétól. A karok két ponton vannak megtámasztva és ez ad az íjnak egy jellegzetes formát. A Bowtech íjaknál is hasonló a karok alátámasztása, de ott a tervezőknek valami egészen borzalmas formát sikerült kihozni az alapötletből, ellentétben a Maitland csigás íjjal, ami egyszerűen gyönyörű.

A csiga egy ujratervezett, a korábbiaknál jobban átgondolt, hibrid rendszer. 

Ricsi: 002Ricsi: 012 (1)

 

 A karok az utóbbi időben egyre jobban elterjedt és sokak által alkalmazott osztott laminált karok (Hoyt, PSE, Mathews Monster stb...)

Ricsi: 010

Az előzetes tesztek alapján az íj nagyon halk, vibrációmentes, és sebességben felveszi a versenyt a nagy gyártók termékeivel.

Egyelőre két méretben fog készülni. 

Retribution – 32 ½” tengelytáv, 7” ajzásmagasság

Ricsi: proto 002Ricsi: proto 004

 

Zeus – 38” tengelytáv, 7 ½” ajzásmagasság

A nagyobb tengelytávú íjról csak pár kiszivárgott kép illetve rajz elérhető a fejlesztés korai szakaszából.

Ricsi: grad047Ricsi: grad109Ricsi: 004

Ricsi: TR-001

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása